می‌خواهیم به روی خودمان نیاوریم

هنگامه مفید، عکس: حجت سپهوند
ترانه «ماه آسمون» با صدای هنگامه مفید (یاشار)

هنگامه مفید  ترانه «ماه آسمون» را در آلبومی برای کودکان به اسم «ترانه‌های کوچک بیداری»، سال ۱۳۵۶ خوانده. آن سال‌ها اسم هنری او «هنگامه یاشار» بود و این ترانه‌ها بیشتر با این اسم شناخته می‌شوند.
یک صفحه از مجله صحنه دربارۀ هنگامه مفید

چند سال بعد، این آلبوم با صداهای دیگر بازخوانی و هم‌خوانی شد و نسخۀ اصلی با صدای هنگامه مفید، مثل خیلی کارهای دیگر «زیرزمینی» شد. نسخه اصلی را فروشنده‌های خیابانی و اینترنتی، هم‌چنان می‌فروشند و از آن سود می‌برند بی آن‌که سودی  به خودِ خواننده برسد.

هنگامه مفید در نمایشنامه‌های برادرش، بیژن مفید هم خوانده، بازی کرده و صداپیشه بوده.
کارهای هنگامه مفید از شعرگفتن برای تئاتر و نمایش عروسکی تا آواز خواندن، آموزش و خلاصه آفریدن این همه خاطره‌های خوب و زیبا، فهرست بلندی است که دست‌کم ۳۵ سال عمر، صرف آن شده.

ترانۀ خوشحال و شاد و خندانم، با صدای هنگامه مفید (یاشار) را بشنوید.

کودکان سال‌های جنگ تنها این شانس را داشتند که یک دهه بعد از آلبوم «ترانه‌های کوچک بیداری»، در روزگار جنگ و موشک‌باران، صدای هنگامه مفید را تغییریافته، در نقش مادربزرگ شُمالیِ برنامه تلویزیونی «خونه مادربزرگه» بشنوند؛ حتی اگر ندانند او همان کسی است که روزگاری «خوشحال و شاد و خندانم» را خوانده بود.

تیتراژ این برنامۀ عروسکی:

 

عکس یک: حجت سپهوند
تیتر: از گفت‌وگوی آزاده شاهمیری با هنگامه مفید در روزنامه اعتماد

4 Comments

  1. کودک دیروز پاسخ

    واااااااااااااااااااااااااای عالی بود تمام خاطره های خوب کودکیم برام زنده شدن

  2. حمید پاسخ

    من ایشان را با اسم هنگامه یاشار می شناختم حالا که فهمیدم از خانواده هنرمند مفید هستند ارادتم دو چندان شده. با اینکه عجیب به نظر می رسد تمام اهنگهای البوم ترانه های کوچک برای بیداری را از مجموعه شاپرک خانوم حفظ بودم و با خود زمزمه می کردم و اینک برای دخترم می خوانم و لذت می بریم. حیف از این که از شنیدن مجدد چنین صدای زیبایی محرومیم.

نظر شما